Expositie Ellen Bodmann en cursisten en jong talent Marissa Schut

Van 9 februari tot 10 maart 2019 exposeert Ellen Bodmann met 43 van haar cursisten in Kunsthuis18, gesitueerd aan het Zuideinde 6 in Naaldwijk.
Voor Ellen betekent deze expositie naast het tonen van haar eigen werk, bovenal een eerbetoon aan haar getalenteerde, hardwerkende cursisten; een manier om aan iedereen te laten zien dat zij de titel amateur overstijgen. De disciplines variëren van houtskool en grafiet tot pastel, acrylverf en olieverf op doek of paneel, air brush, dry brush en kleurpotlood.

Naast Ellen exposeert jong talent Marissa Schut. Haar werk draait om activisme en feminisme en is vooral gefocust op de lichamelijke, sociale en symbolische aspecten rond de menstruatiecyclus en de bijna onlosmakelijke connectie met ‘vrouwelijkheid’. Zij vertaalt haar werk naar verschillende mediums, veelal resulterend in (conceptuele) ruimtelijke installaties. Marissa toont een ‘Work in Progress’. Tijdens de openingsdagen zult u het werk onder Marissa’s handen zien groeien. Met haar werk wil Marissa het publiek uitdagen om ‘waarheden’ los te laten en ruimte te creëren voor zowel individuele als maatschappelijke transformatie.

Alle reden om Kunsthuis18 met een bezoek te vereren tijdens de openingsweekenden. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Greenport People Ruimte voor Jong Talent.
De opening vindt plaats op 9 februari 15.00 uur door voorzitter Nellie van Geest. Kunsthuis18 is geopend op zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur. U bent van harte welkom.

Extra informatie:

Ellen Bodmann
Ellen’s stijl is realistisch, haar onderwerpen divers, maar met een voorkeur voor mens en dier. Haar disciplines variëren van houtskool en grafiet tot pastel op verschillende ondergronden, acrylverf en olieverf op doek of paneel, maar de werkwijze is altijd gelaagd.
Zij is autodidact: met de komst van internet kreeg zij de mogelijkheid om te leren van de beste, meest gepassioneerde kunstenaars over de hele wereld. Op die manier heeft zij de oude ambachten en technieken bestudeerd en toegepast.
Vanaf 2011 heeft zij haar eigen bedrijf Ellen’s Fine Art opgezet; zij werkt in opdracht en geeft cursus tekenen en schilderen, waarbij zij haar kennis en passie tracht over te brengen op haar cursisten.

Marissa Schut
Marissa Schut (26) is recent afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Als artistic researcher doet zij transdisciplinair onderzoek vanuit haar persoonlijke ervaringen. Het bevonden onderzoeksmateriaal vertaalt zij naar verschillende mediums, veelal resulterend in (conceptuele) ruimtelijke installaties.

Foto-impressie van de opening 9 februari 2019