Business People ruimte voor jong talent

Ben je tussen de 16 en 26 jaar, maak je beeldend werk en heb je ambities om je verder te ontwikkelen tot beeldend kunstenaar? Zoek dan via de e-mail contact met onze tentoonstellingscommissie. Zij nodigen je uit in Kunsthuis18 te komen of komen bij je langs om werk te bekijken. Exposeren in de Business People ruimte voor jong talent behoort tot de mogelijkheden als je studeert aan een academie voor beeldende kunst, maar ook als je nog bezig bent met een vooropleiding of de middelbare school. Het gaat dus niet alleen om de competenties die je nú al hebt, maar (juist) ook om de belofte die jouw werk uitstraalt. Misschien vind je het prettig als er een docent (van school of misschien een beeldend kunstenaar bij wie je les volgt) wordt betrokken in de aanloop naar een expositie. Laat het weten! Exposeren of gewoon eens de mogelijkheden bespreken? Zoek dan contact met de tentoonstellingscommissie via info@kunsthuis18.nl

Beelden zeggen soms meer dan woorden. Bekijk dit filmpje en ontdek zelf waarom het zo ontzettend gaaf is om in de Greenport People ruimte voor jong talent te exposeren in Kunsthuis18!

Waarom een Business People talent? Sinds maart 2010 heeft Kunsthuis18 extra ruimte beschikbaar gesteld, waar zich elke vijf weken een jong beeldend talent (16 t/m 25 jaar) presenteert binnen verschillende disciplines: schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek, fotografie, design etc. Voor minimaal 3 jaar is uitzendorganisatie Business People sponsor van deze extra expositieruimte. Zij levert een geïnspireerde bijdrage aan de samenwerking tussen Kunsthuis18 en jonge creatievelingen. De jongeren betalen geen expositiegeld en kunnen op die manier het uitgespaarde geld aan goede materialen besteden. Kunsthuis18 wil jonge, aankomende kunstenaars letterlijk de ruimte bieden om hun kunsten te tonen én hen motiveren na te denken over mogelijkheden om (jonge) doelgroepen te bereiken. Het is tijdens een expositieopening bijvoorbeeld mogelijk om via een show of performance een kruisbestuiving aan te gaan met verschillende kunstdisciplines en dwarsverbanden te leggen tussen beeldende kunst, muziek, dans, gesproken woord, toneel, theater enzovoorts. Op die manier kunnen verschillende doelgroepen met elkaar in contact gebracht worden. Zowel de makers en de uitvoerenden, maar ook kunstliefhebbers en geïteresseerden. Dit zal een inspiratiebron zijn voor een sterkere ontwikkeling van het kunstklimaat in Westland. Kunsthuis18 wil uiteindelijk een structurele ontmoetingsplaats creëren waar kunstenaars en liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten in een spannende, creatieve omgeving, die onontbeerlijk is voor de Westlandse samenleving. Een samenleving waar jongeren creatief zijn!