Expositie ‘OPEN UP ART’ – 19 juni t/m 18 juli

We nodigen jullie van harte uit om deze tentoonstelling te komen bekijken, elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 u tot 16.30 u. Een introductie van de exposerende kunstenaars:

Ans Wiel Verdiesen

Kunst ontstaat tussen het bedenken en realiseren van een werk. In het boetseren, het schrappen en het schuren, het gummen of afbreken, schuilt de essentie en durf. Ans Wiel Verdiesen werkt figuratief en probeert de kern van een emotie in haar figuren vast te leggen. Ze geeft er graag een eigen draai aan. De wasvormen die ze maakt, worden na het boetseren in brons gegoten.

Sommige werken van Ans Wiel Verdiesen zijn in kleine oplages gemaakt, anderen kunstwerken zijn uniek.

In opdracht maakt zij ‘prijzen’. De waarderingstekens zijn voor speciale gelegenheden ontworpen en in oplage vervaardigd in nauw overleg met de opdrachtgever. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in haar ‘prijzenkast’.

Bart Hamelink

Bart Hamelinks passie voor tekenen begon al op jonge leeftijd. Zijn moeder vertelde aan Bart dat hij vroeger al van die ‘gekke’ poppetjes tekende. Bart is de oudste zoon uit een gezin van vijf kinderen. Nadat zijn ouders scheidden toen hij 15 jaar was, begon zijn ruige leven dat bestond uit muziek en kunst. Op zijn 26e begon Bart serieus met schilderen, hij maakte beeltenissen van artiesten met een tekst erbij.

Zijn 12-jarige dochter Robin overleed op 20 mei vorig jaar. Na deze traumatische gebeurtenis is Bart familieleden gaan schilderen en ook zijn tekenstijl veranderde. Tegenwoordig gebruikt hij een air brush en tekent met fellere kleuren. Ook schildert hij met acryl en spant hij zelf zijn doeken.

Bart heeft nog twee kinderen: zoon Mats van 7 jaar en dochter Demi van 16 jaar.

Op zaterdag 19 juni is de vernissage, een feestelijke opening met een hapje en een drankje en een openingswoord van bestuurslid Martin Groen. Er zijn twee rondes: om 14.30 u en 16.00 u. 

I.v.m. de coronamaatregelen staan we een maximaal aantal bezoekers tegelijk in onze ruimte toe. Let op de gepaste afstand van 1,5 meter. Het werk van de kunstenaars is iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur te bewonderen én te koop. De toegang is gratis. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door Business People.