De Lierse kunstenares Edith Smit geboren 28 juni 1940, begon haar ontwikkeling op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Na vijf jaar gewerkt te hebben met weefsels van touw op de afdeling textiel werd zij daar assistent. Alle technieken op het gebied van textiel passeerden, weven, spinnen verven, zeefdruk enz. Tegelijkertijd nam zij deel aan workshops op de afdeling staal. Dit bracht haar op het idee om staal in haar touwweefsels te integreren.

Er ontstonden grote en kleine objecten van diverse materialen, drijvende weefsels van kunststof, schilderijen en een serie getransformeerde muziekinstrumenten. In haar schilderijen gebruikte zij een gemengde techniek waarin onder andere stukjes papier werden geplakt.
Vanuit die basis ontstonden de collages, opgebouwd vanuit haar eigen fotowerk, geprint en gekopieerd in meerdere formaten. Uitgeknipt en opgeplakt tot een compositie van een andere orde.

De onderwerpen zijn divers en beïnvloed door datgene wat op haar pad komt en persoonlijk raakt.

Het resultaat is uiteindelijk een ‘Verknipte Werkelijkheid’.

De opening vindt plaats op zaterdag 21 maart 2020 om 15.00 uur. Het werk van Edith is daarna ieder weekend tot 20 april te bewonderen van 13.30 tot 16.30 in Kunsthuis18, Zuidweg 6 in Naaldwijk. De toegang is gratis. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Business People.

Kunsthuis18
KIJK EN BELEEF