Gelooft u nog in sprookjes? Na het zien van de expositie van Helene Tabben en haar cursisten hoeft dit voor u geen vraag meer te zijn. Van 11 januari tot en met 9 februari exposeert zij met haar leerlingen in Kunsthuis18. U zult ervaren dat sprookjes echt bestaan. U waant zich in een sprookjesachtige fantasiewereld van kermis, circus, indianen en dromen. Een omgeving waar creativiteit en fantasie de vrije loop krijgen. Waar liefde, verdriet, spanning, uitdaging en risico nemen hun geëigende vorm aannemen. Bezoekers creëren hun eigen droomwereld. Deze expo is niet donker of ingewikkeld, het belicht het plezier en geluk dat je kunt beleven aan fantasie met een gezond en vrolijk stukje spanning.

De leerlingen van Helene presenteren een bouwwerk gebaseerd op het thema sprookjes. Daarnaast zijn er schilderijen te zien geïnspireerd op de oude indianencultuur, het werk van Mark Anthony. Deze cultuur ziet alle elementen van de aarde en het heelal als een doorlopende cirkel, altijd in verbinding met elkaar.

Wie is Helene Tabben?
Helene is geen onbekende in Kunsthuis18. Zij heeft al diverse malen geëxposeerd met zeer gevarieerde collecties. Of het nu om tekenen, schilderen of fotograferen gaat, al deze talenten zijn in haar verenigd. Zij heeft jarenlang teken- en schilderlessen gevolgd. Creatieve handvaardigheid in Leiden en daarnaast een paar jaar de Kinderclub gedraaid bij Creatief Centrum ‘t Atelier. Uiteindelijk heeft zij de lerarenopleiding op de Hogeschool Rotterdam gevolgd. In 1999 is zij begonnen als docent beeldende vorming op het Flora College. Tien jaar lang regie en vormgeving gedaan bij de musical klassen. Twintig jaar schilder- en tekenlessen gegeven in haar eigen atelier Le petit Crayon. Zij vormt dan ook een ware inspiratiebron voor haar leerlingen.

Deelnemende cursisten:
Gery van der Hoeven
Renee Gras Vintges
Trudy van Holstein
Marjo van der Knaap
Anita Kuiylears
Jopie Kraak
Saskia Bos
Eke van Scheijndel
Karin Valstar
Annemiek Verroen
De opening van deze fantastische expositie vindt plaats op zondag 12 januari 2020 om 15.00 uur. De toegang is gratis. Kunsthuis18 is elke zaterdag en zondag geopend van 13.30 tot 16.30 uur Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Greenport People Ruimte voor jong talent.
U bent van harte welkom.

Foto-impressie van de opening

Kunsthuis18
KIJK EN BELEEF