Van 1 juni tot en met 23 juni toont Kunsthuis18 de nalatenschap van de in 2016 overleden Naaldwijkse schilder/tekenaar en vormgever Willem van ’t Riet. Van ’t Riet is bekend geworden van onder andere zijn stripuitgave ‘Onrust in Naaldwijk’ in samenwerking met zijn beste vriend Eric Moesker (scenarioschrijver). Naast het tekenen is hij zich later ook gaan toeleggen op het schilderen. Eerst voornamelijk met acrylverf, later ook olieverf en aquarel waarna de stillevens de overhand kregen. Zijn inspiratie haalde hij uit de natuur, vooral bomen, maar ook vrouwen, zijn kleinkinderen en indianen spelen een grote rol in zijn werk. Hergé, de tekenaar van o.a. Kuifje, was een voorbeeld en vooral zijn stijl; de klare lijn.

Samen met zijn vrouw Anneke van ’t Riet is een prachtige overzichtsexpositie tot stand gebracht. De titel: ‘Sta even stil…’ is vooral een eerbetoon aan een geweldig, inspirerend, intelligent en gedreven mens. Willem was een kijker; alles om hem heen was een voortdurende inspiratiebron. Regelmatig zei hij dan ook

: “sta eens even stil, kijk eens hoe prachtig, die bomen, de vogels, de zon”.

Naast hem exposeert jong talent en collega Shannon Teunissen. Met Shannon maakte Willem in 2015 voor WOS.nl de wekelijkse strip ‘Will&Lil’. Haar stijl komt voornamelijk voort uit animatie, tekenfilms, comics en strips. Haar voorkeur gaat uit naar illustraties van vrouwen. Grote inspiratiebronnen zijn haar vriendinnen, vreemde en verzonnen vrouwen.

De officiële opening vindt plaats op 1 juni om 15.00 uur in Kunsthuis18, gesitueerd in de Kunstgarage, Zuideinde 6 in Naaldwijk. Tijdens de openingsdagen zijn de bezoektijden van 13.30 tot 16.30 uur. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Greenport People, ruimte voor jong talent.

Kunsthuis18 is 1e Pinksterdag gesloten en 2e Pinksterdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. 

Van harte Welkom.

Foto-impressie van de opening op 1 juni 2019