Westlands kunstenaarscollectief WIT organiseert de Westlandse Kunst-en atelierroute op zaterdag 18 en zondag 19 mei in de kernen Monster, ’s-Gravenzande en Naaldwijk.
U bent van harte welkom tussen 11.00 uur en 17.00 uur en de toegang is gratis.

Om de opening van de kunstroute extra kleur te geven kunt u op vrijdagavond 17 mei in Kunsthuis 18 om 20.30 uur een “kunstbattle” bijwonen als start van het bijzondere kunstweekend.

Voor Kunsthuis18  zullen  drie bekende Westlandse kunstenaars strijden om wie het mooiste kunstwerk levert.

Dit gebeurt allemaal onder het  meeslepende, scheurende gitaarspel van Ab Heus en de bekende technicus Ab Gijsen is hierbij zijn grote ondersteuning.

De directeur van het toekomstig Westlands Kunstmuseum zal de kunstwerken op juiste waarde beoordelen en de winnaar bekend maken. Dit geldt tevens als startsein voor de opening van de atelierroute.

Van alle deelnemende kunstenaars hangt één werkstuk in Kunsthuis18. Zo krijgt u een goed overzicht van wat u tijdens de kunstroute kunt verwachten.

U kunt genieten van een hapje en drankje. Het zangduo ROZIJN zorgt voor de muzikale omlijsting.

Deze openingsexpositie duurt t/m zondag 26 mei.
Het adres is: Zuideinde 6 in Naaldwijk. www.kunsthuis18.com

Ook dit jaar is er veel belangstelling om te exposeren. Ruim 60 beroepskunstenaars en goede amateurschilders hebben zich aangemeld en krijgen een mooie plek op de 34 locaties die u op de routekaart kunt vinden. Deze kunt u ook downloaden. www.collectiefwit.nl/kunstenatelierroute.nl

De werkgroep van WIT heeft per locatie een mooie aanbod gerealiseerd wat betreft kunstdisciplines, vormgeving en technieken.
Zo wordt u als bezoeker steeds opnieuw verrast.
Als extra kunt op diverse locaties naar muziek luisteren en lezen schrijvers voor uit eigen werk.

Foto’s van de kunstbattle voor Kunsthuis18 op 17 mei