Op 8 en 9 december organiseren zeven derdejaars studenten van de opleiding Bloem & Design van mbo Lentiz,  in het kader van hun afstudeeropdracht een tentoonstelling van natuurlijke materialen en levende producten.

Als vak experts krijgen zij de gelegenheid om hun kwaliteiten aan de bezoekers van Kunsthuis18 te tonen. Zo presenteren en verkopen zij in een oase van bloem, groen en styling, florale objecten en andere innovatieve producten en diensten.

Tweedejaars studenten van Bloem & Design maken in groepjes plantaardige schilderijen ter voorbereiding van hun Rijksmuseumproject en ook deze zijn te zien in Kunsthuis 18, Zuideinde 6 in Naaldwijk.

Cheyenne van der Beek, Danique den Boer, Riechella Gerlofsma, Joëlle Kreeft, Karen van Spronsen, Amber Vogel, Roos Jansen, Solène de Jong, Roos Maat, Anna Powroznik en Rebecca Vogels

De officiële opening is op 8 december om 14.00 uur.  De tentoonstelling is ook nog te zien op zondag 9 december van 12.00 tot 17.00 uur.

Ga met de jonge talenten in gesprek, leer nieuwe bloemtechnieken en koop hun ambachtelijke producten.

Blooming business!

Student Tiffany van Lenten is één van de projectleiders: “Wij zijn blij met de kans die onze sponsoren Westland Bloemen Export, Van Duyvenvoorde flowers & plants, Javadoplant en Kunsthuis 18 bieden. Zo kunnen wij als studenten laten zien hoe wij met bloemen en planten de bezoekers kunnen inspireren. We willen de Kunst in bloemsierKunst laten zien.” Joyce Wooning is de andere projectleider: “Zondag is voor iedereen ook heel leuk om langs te komen. Tiffany en ik geven vakdemonstraties van verschillende technieken.”

Bloem & Design van MBO Westland is een opleiding die hun studenten veel biedt. Naomi: “We leren op school om “out of the box” te denken en iets bijzonders te maken. Ik neem met mijn bloem- en groenarrangementen alle bezoekers in een kerstbeleving mee”. Tiffany weet dat ze na haar opleiding als bloemist haar eigen bedrijf gaat starten.
De studenten werken tijdens hun studie in de praktijk aan hun professionaliteit door aanwezig te zijn en/of deel te nemen aan vele evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de Christmas World Frankfurt, Vt Wonen & Design beurs, Zomerbloemententoonstelling, Varend Corso, en de Rijksmuseumcontest. Ter voorbereiding op dit Rijksmuseumproject maken tweedejaarsstudenten van Bloem & Design plantaardige schilderijen. Ook deze schilderachtige arrangementen zijn komend weekend te zien in Kunsthuis 18. De entree is gratis en iedereen is meer dan welkom!

Zaterdag 8 december – 14:00 uur Opening expositie

Zondag 9 december – 14.00u en 16.00 uur  vakdemonstraties bloemtechnieken doorTiffany en Joyce