In het staartje van 2018 is er een bijzondere expositie te zien in Kunsthuis18. Er is dan werk te bewonderen van onze voltallige Tentoonstellingscommissie (TTC).  De expositie ‘EXIT’ is daarmee een koekje van eigen deeg  kunnen we zeggen en tevens het afscheid van deze commissie. Ieder van de zeven kunstenaars exposeert twee werken. Een bestaand werk en een nieuw werk gebaseerd op het werk van een andere deelnemende kunstenaar.

Met deze afscheidsexpositie bedankt het bestuur de TTC voor haar jarenlange vrijwillige inzet. Kunsthuis18 onderzoekt nu op welke wijze Kunsthuis18 toekomstbestendig geprogrammeerd kan worden. Voor de TTC een mooi moment om het stokje over te dragen en de nieuwe toekomst welkom te heten.

Wanneer
15, 16, 19 en 22 december tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Tevens staat er op woensdag 19 december vanaf 18.30 uur een film gepland.

Wie
Vivian Ammerlaan, Petra van der Hoeven, Michal Sustr, Frits Veenland, Jan Joop Veenman, Helma Vlemmings en Nelleke Vollebregt

Op 22 december nemen we om 15.00 uur officieel afscheid met een hapje en een drankje.

Vivian Ammerlaan

‘In mijn doorlopende serie Waanplekken toon ik in foto’s geënsceneerde herinneringen aan sublieme landschappen. Ik voel verwantschap met de schilders van de Romantiek, met hun verbeelding van overweldigende en woeste natuur. Omdat ik die transcendente natuur niet met documentatie kan vatten, maak ik gebruik van enscenering om beeld te geven aan mijn gevoelens.’

Fotografie en video

Petra van der Hoeven
‘Voor deze bijzondere expositie is mijn inspiratiebron LETTERS. Grafische patronen en het werken met verschillende materialen vormen een terugkerend thema in mijn werk. Daarbij daag ik de kijker uit om het werk ook eens van dichtbij te bekijken en te onderzoeken.’

Glaskunst

Michal Sustr
‘Ik laat me inspireren door de Tsjechische en Slavische cultuur, literatuur en geschiedenis. Elementen in mijn werk zijn vaak motieven uit begin twintigste eeuw, de beeldtaal van barok, romantiek. Ik ben beïnvloed door surrealisme, symbolisme, expressionisme, naturalisme, magisch realisme.’

Teken- en schilderkunst

Frits Veenland
‘Ik laat in deze expositie een tijdsspanne van meer dan 30 jaar veranderende beelden, ideeën en materiaalgebruik zien. In ‘terugblik’ gaat het over de idee achter het beeld en materiaalgebruik dat is veranderd in die periode.’

Collages en etsen

Jan Joop Veenman
‘Ik werkt veelal met open structuren. Wanneer mogelijk is het demontabel of inklapbaar maar het is altijd weer snel op te zetten. Ik houd ervan om alledaagse objecten een kleine twist te geven en zo de toeschouwer op het verkeerde been te zetten. Ik werkt daarbij veelal met restmateriaal en moet dan omgaan met de beperkingen van afmetingen en vorm.’

Ruimtelijke objecten

Helma Vlemmings
‘Ik ben gefascineerd door (minimale en grafische) vormtaal. Vormtaal van objecten of lichaamstaal van mensen ‘in beweging’. Met verstilde foto’s en installaties speel ik met beeld of taal. Met mijn ‘kijkdozen’ probeer ik fotokijkers een individuelere fotobeleving te geven. Ik hou van rauw en ongepolijst. Dat is mijn manier van kijken om pure schoonheid te ontdekken.’

Fotografie en installaties

Nelleke Vollebregt
‘Bent u of ik normaal? En weet ik of u dat zeker? Met deze vragen onderzoek ik via mijn werk, wie ik ben en ondervind ik een grillig landschap, met veel vragen waarop ik het antwoord niet weet. Mijn ruimtelijk werk weerspiegelt deze worsteling. Maar het is ook een reactie op hoe veelal over psychiatrische patiënten wordt gedacht.’

Performance en installaties

Foto-impressie afscheidsexpositie EXIT