Van 27 oktober tot en met 2 december. Opening 27 oktober 15.00 uur.

De titel Takkezooi verwijst in de eerste plaats naar de thematiek van het werk: takken twijgen, bosgezichten, ondoordringbaar struikgewas. Maar hij verwijst ook natuurlijk naar de chaos die hoort bij alles wat leeft of waar geleefd wordt. De chaos is aantrekkelijk: zorgt voor onverwachte beelden, geeft diepte, maakt het leven interessant.

Marten Hazelaar
Een groot deel van zijn werk bestaat uit kleuretsen van bos en struikgewas. Het lijnenspel van alle vertakkingen en de structuren spelen hierbij een grote rol. Op een ander deel van de etsen zijn de resten van vogels te zien, zoals je ze vaak aan de kust tegen komt. Ook hierbij draait het om het lijnenspel. Beide onderwerpen geven uitdrukking aan de grote onverschilligheid die de natuur kenmerkt. Alles wat leeft gaat zijn eigen gang; groeit en groeit, sterft (soms gedurende jaren) en wordt weer afgebroken (kan ook jaren duren). Met een enorme verspilling die volledig achteloos plaatsvindt. Als je de binnenkant van de vogels ziet blijken ze fantastische machines te zijn. In de natuur ontstaat vanzelf ordening, zonder dat er aandacht aan besteed wordt.

ETSEN, LINO’S

Marijke van Oostrum

Marijke is in 1985 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie richting textiel. Ook heeft zij schilderles gehad op het Amsterdams Instituut voor de Schilderkunst. Beide disciplines komen nu samen in haar “genaaide bosschetsen”. Dagelijks wandelt zij met haar honden door het Amsterdamse Bos waar zij fotografeert en schildert. Marijke maakt kleine schilderijtjes van textiel, gebaseerd op een van de foto’s uit het bos. Wekenlang naait ze laagje over laagje, totdat het beeld van de foto is omgezet naar textiel. De kleurvlakken worden lapjes en de lijnen stiksels van de naaimachine. “Schetsen” kan je de werken dus eigenlijk niet meer noemen,

GENAAIDE BOSSCHETSEN

Stella de Kort, jong talent Green Port People ruimte voor jong talent.

Stella tekent wat ze kent en wat ze ziet. Van woningen en kerken, operatiekamers of opgebroken straten. Consequent en precies tekent zei ieder detail . Alles is even belangrijk : een baksteen op straat, een sok die over de vloer zwerft, of een schakelaar op een monitor. Vaak gaat ze als een klassieke landschapsschilder ergens zitten en begint te tekenen. Toch zijn haar tekeningen niet klassiek. Stella zoekt niet naar een mooie vlakverdeling of compositie en zij bekommert zich niet om het perspectief. Ze schept geen orde en harmonie, maar zij omarmt de chaos.

TEKENINGEN

Klik hier voor een foto-impressie van de opening