Op 31 mei start Kunsthuis18 de tentoonstelling BLOEM. Een prachtig Westlands product staat symbool in een spannende expositie van 10 beeldend kunstenaars: Adri Huisman, Rachel de Liefde, Melan van Driel, Michal Sustr, José Knippenberg – Fronen, Vanessa Obinu, Jacqueline Louter, – – Kirsten Spuijbroek, Enrico Garzaro en Danielle van Ameijde.

De officiële opening is op zaterdag 2 juni om 19:30 uur. Anders dan gebruikelijk is Kunsthuis18 tussen 31 mei en 30 juni open op donder-, vrij- en zaterdag, tussen 1300 en 1800 uur. Inmiddels kunnen we terugkijken op een fantastische opening.

Hierbij een foto-impressie gemaakt door een van de exposanten: Jacqueline Louter 

Vijfhonderd vaste en nieuwe bezoekers zou geweldig zijn voor het kunsthuis en voor de kunstenaars want al hun werk is ook te koop’, legt de curator uit.
Op sommige dagen vindt tegelijkertijd met de expositie een bijzondere activiteit plaats. Adri Huisman die levende bloemen beschildert en ze als arrangeur in zijn vazen schikt. Michal Sustr die gedreven en met engelengeduld live op de witte muur tekent, Kirsten Spuijbroek die tijdens een heerlijke zomerlunch haar keramiek presenteert of een filmavond met o.a. de iconische bloemen van Andy Warhol.

Hier alvast een overzicht van wat u aan activiteiten tijdens de expositie kunt verwachten:

Donderdag 31 mei:
Opening expositie.
– Michal Sustr tekent live op de witte muur van Kunsthuis 18.

Vrijdag 1 juni:
– Michal Sustr tekent live op de witte muur van Kunsthuis 18.

Zaterdag 2 juni 14.00 tot 16.00 uur:
– Adri Huisman beschildert levende bloemen en arrangeert ze in de door hem vervaardigde vazen. De beschilderde bloemen zijn de koop voor 4 euro per stuk.
– Michal Sustr tekent live op de witte muur van Kunsthuis 18.
Zaterdag 2 juni: De officiële opening om 19.30 muzikaal omlijst door Helen Franke. Zij gaat à capella mooie bloemliedjes zingen.

– Zaterdag 9 juni vanaf 14.00 uur:
Helga Knoll gaat bloemen tekenen met pen

– Vrijdag 15  juni 14.00 – 16.00 uur:
Gastspreker Nathalie Schram presenteert haar kunstproject Westlands Goud

– Zaterdag 16 juni
Adri Huisman gaat bloemen beschilderen, net als bij de opening maar nu in het centrum van Naaldwijk. Komt dat zien!!

– Vrijdag 22 juni
Adri Huisman  is aanwezig om zijn uitgenodigde gasten maar uiteraard ook alle andere bezoekers  te ontvangen

Vrijdag 22 juni 14.00 – 16.00 uur:
– Bloemlezing uit het werk van kunstenaar/dichter Nelleke Vollebregt

Zaterdag 23 juni 13.00 uur
– Keramiste Kirsten Spuijbroek verzorgt een persoonlijke presentatie en een zomerse lunch (25 euro pp). U kunt zich aanmelden via info@kunsthuis18.com

Vrijdag 29 juni 18.30 uur:
– Filmavond met kleine 3-gangen maaltijd met korte filmpjes en documentaire Andy Warhol  Klik hier om u aan te melden.

  • Groepsrondleidingen

Gedurende de opening van BLOEM

De gastvrouwen van Kunsthuis18 gaan werken aan verschillende  ‘Gesamtkunstwerken’.  Zowel in Kunsthuis18 als op het Wilhelminaplein bij Enjoy Eten&Drinken staat het witte doek voor ze klaar om daar creatief mee aan de slag te gaan. Iedere keer een stukje. Bezoekers die zich niet kunnen inhouden mogen zelf ook een hoekje meeschilderen. Het liefst bloemen. Het thema is tenslotte BLOEM.