Gisteren 4 februari was de afsluiting Expositie Winnaars Kunstbazaar 2017. Dit jaar gaat de Kunstbazaar verder onder de naam Kunst in de Kroeg. Het was een bijzonder gezellige middag. Onderaan deze pagina vindt u de links naar de opening op 6 januari en de muzikale afsluiting met Trio Los Hermanos op 4 februari.

De winnaars van de Kunstbazaar 2017 mogen vijf weekenden lang gratis exposeren in Kunsthuis18. De jaarlijkse Kunstbazaar vond plaats op vrijdag 29 april 2017 en is een samenwerking tussen WPC Nederland 3 en Kunsthuis18. De Kunstbazaar is dé kunstwedstrijd van de regio, een avond waar professionele-, amateurkunstenaars en jong talent exposeren. Een vakkundige jury kiest drie winnaars (1 per categorie). Deze keer zijn er vier winnaars uit de bus gekomen. Ruud Lock en Piet van der Leer in de categorie amateurs, Danielle van Ameijde in de categorie professional en Femke van Heijningen in de categorie jong talent. Van zaterdag 6 januari tot en met 4 februari tonen zij onder andere hun winnende kunstwerken. Kunsthuis18 is op zaterdag en zondag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. De opening vindt plaats op 6 januari 15.00 uur. Kunsthuis18 is gevestigd in de Kunstgarage, Zuideinde 6 in Naaldwijk. De expositie is mede mogelijk gemaakt door Greenport People Ruimte voor Jong Talent en Elektravon Elektrotechniek.

Ruud Lock
Categorie: Amateurs
Ruud Lock is van beroep goudsmid waarin hij veelal met klein (mininatuur) werk bezig is. Zijn interesse voor kunst is gekomen na een cursus beeldhouwen. Hij is daardoor beter naar kunstwerken gaan kijken. Na enkele schilderlessen heeft hij uiteindelijk toch gekozen voor het werken met steen: “Ik kan echt helemaal opgaan in het hakken in marmer of diverse andere soorten steen. Een verhaal te vertellen door een steen te vervormen is elke keer weer een uitdaging.”

Piet van der Leer 
Categorie Amateurs
Piet van der Leer noemt zichzelf autodidact. De fotocamera is voor hem bij uitstek het instrument om te kunnen schilderen met licht. Hij zoekt de creatieve grenzen op van combinaties van diafragma’s en sluitertijden. De keuze voor zijn onderwerpen zij zowel herkenbaar als onherkenbaar in beeld gebracht.

Femke van Heijningen
Categorie Jong talent
Van kinds af aan heeft de sterrenhemel haar altijd al gefascineerd. Zij kon uren staren naar de sterren en de maan en zich verliezen in hun schoonheid. Nu verdiept zij zich meer in de wetenschap over onze kosmos. Vorig jaar is zij nog op haar eigen geheime ruimtereis geweest om een nieuwe Melkweg te verkennen genaamd Cealum. Tijdens deze reis kon zij een aantal beelden van de meest eigenaardige planeten vastleggen. Reis mee in de wereld van Femke.

Danielle van Ameide
Categorie Professional
Danielle van Ameide, woont en werkt in Amsterdam Zij is in 2016 afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Tijdens deze jaren als beeldend kunstenaar verkende ze de relatieve verschillen tussen abstracte/conceptuele en figuurlijke/narratieve kunst. Als rode draad in haar werk gebruikt ze de plantkunde en het menselijk lichaam om existentiële vragen aan de orde te stellen. In haar project Transition richt zij zich op de cycli van het leven waarbij ze de stervende plant als visuele metafoor gebruikt. Is sterven éénrichtingsverkeer of een (ultieme) transformatie?

Ga voor een impressie van de opening naar onze facebookpagina

TRIO LOS HERMANOS SPEELT FLAMENCO
Op zondag 4 februari (aflsluiting expositie) verzorgt trio Los Hermanos de omlijsting van de expositie in Kunsthuis Achttien. Het trio bestaat uit: Piet van der Leer (Flamencogitaar en Cajon), Jeroen Breumelhof (Flamencogitaar en Cajon) en Wim Wurtz (Cajon en zang).
Zij spelen van 3 tot 4 uur wervelende Gypsy Flamenco en Flamenco Puro. De entree is gratis. Piet van der Leer is een van de exposanten. De Flamencomuziek sluit aan op een van zijn fotografische portretten van Flamencodanser Farraquito. Een telg uit de beroemde familie Farruco uit Jerez de la Frontera (Andalusië).

Kom kijken en neem vrienden en familie mee!!

Ga voor een impressie van de afsluiting expositie Winnaars Kunstbazaar 2017 naar onze facebookpagina

Video Los Hermanos