22.04.17 – 21.05.17

Uiteenlopende disciplines tijdens de tentoonstelling van Mick Otten, Ans van de Wiel en jong talent Myrthe Linssen. Mick Otten fotografeert dieren tot in de kleinste details terwijl Myrthe Linssen haar eigen lichaam gebruikt als canvas voor haar fotografie. Ans van de Wiel verwerkt haar emoties in figuratieve bronzen beelden en zijn herkenbaar aan een eigen schriftuur en een bepaalde monumentaliteit.

Wij nodigen u uit voor de opening op 22 april om 15.00 uur. Daar zal direct na het openingswoord een bijzondere performance te zien zijn van bewegingskunstenaar John Giskes.

Samen met Mick Otten maakt hij onder andere ‘Gesamtkunst’. John is een veelzijdig kunstenaar en Butoh-performer. Butoh is een oorspronkelijk Japanse, zeer vrije dansvorm. Giskes experimenteert daarbij met licht en met speciale stoffen. Van die stoffen maakt hij onder meer kostuums, waarin hij – vaak met collega performers – optreedt. Mick is geïntrigeerd door het visuele van Butoh-theater: verstilde bewegingen, kleuren en vormen met bevreemdende elektronische muziek als begeleiding. Als Mick Otten het niet vastlegt op de camera, is het – afgezien van een herinnering van de toeschouwer – verdwenen.

De expositie loopt van 22 april tot 21 mei 2017 en is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Greenport People Ruimte voor Jong Talent. De toegang is gratis.

 

Foto-impressie

Mick Otten

De natuur en de mens als artiest zijn belangrijke themas in het werk van Mick Otten. Hij verwondert’zich over kleuren, vormen, patronen en uitdrukkingen. Hij is in wetenschappelijke zin geïnteresseerd in zeedieren en daar maakt hij als fotograaf kunstwerken van. Vaak doet hij dat door ‘in vitro’ fotografie, door de dieren los te halen van hun natuurlijke omgeving. Het opent – ook voor hem – een nieuwe wereld. Mick fotografeert de dieren in zoveel detail dat er allerlei vormen en kleuren zichtbaar worden die je met het blote oog niet kunt zien. Die verwondering daarover ontstaat wil hij met zijn werk overdragen. Mick Otten is na zijn studie HBO voor museummedewerker 25 jaar werkzaam geweest bij diverse organisaties. Daarna heeft hij het idee opgevat om zelf te gaan creëren. Zijn interesse gaat uit naar fotografie. Om het vak beter onder de knie te krijgen heeft hij de opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Rotterdam gevolgd. Sinds maart 2007 heeft hij ook een eigen bedrijf: Nieuwe Wending Producties.

Fotografie – Verwondering – Natuur

Ans van de Wiel

Ans van de Wiel vormt en vervormt indrukken uit haar omgeving in boetseerwas. Ze stopt emoties in figuren die ze gezien heeft en geeft er een eigen draai aan; meestal in actie soms ook verstild. De wasvormen worden vervolgens gegoten in brons. Vele beelden zijn uniek, sommige werken zijn in een beperkte oplage gemaakt. Het werk van Ans blijft figuratief en is herkenbaar aan een eigen schriftuur en een bepaalde monumentaliteit, ook bij de kleinste beeldjes. Ans maakt in opdracht ook ‘waarderingstekens’ voor speciale gelegenheden, zoals de culturele prijs en toneelprijs in Maassluis en de gymnasiumprijs voor Schiedam. Zij woont en werkt in Maassluis en heeft de Kunstopleiding Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg gevolgd. Tot 2015 was zij docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs.

Bronzen beelden – Figuratief

Myrthe Linssen – Greenport People Ruimte voor Jong Talent

Myrthe Linssen, geboren op 30 juni 1995, was vroeger allesbehalve creatief ingesteld ondanks het feit dat ze haar kinderjaren op een vrije school heeft doorgebracht. Na de middelbare school heeft ze een tussenjaar gedaan op het Bernard Lievegoed College of Liberal Arts, een Vrije Hogeschool. Tijdens dit jaar ontdekte Myrthe dat ze schoonheid wilde creëren en is zij tot een studiekeuze gekomen. Momenteel is Myrthe derdejaars fotografiestudente. Buiten school is ze dagelijks bezig haar portfolio uit te breiden. Meer dan eens staat ze model in haar eigen creaties. Dit is omdat haar eigen emoties en hersenspinsels centraal staan in de desbetreffende projecten. Enkele van deze werken heeft ze bij de Dutch Design Week 2015 mogen exposeren. Een terugkomend onderdeel in het werk van Myrthe is dat zij zichzelf als een leeg canvas gebruikt wat gevuld wordt met hersenspinsels en emoties. Zo blijft ze zo dicht mogelijk bij zichzelf als model en fotograaf. De rode draad in haar werk is clean en abstracte foto’s, zodat de kijker gefocust blijft op het onderwerp.

Fotografie – Emoties – Abstract