Expositie winnaars kunstbazaar

Een bijzondere expositie met veel verschillende materialen en media: Sjoerd van Gend, Charmaine de Heij (jong talent), Ciska van der Helm en Joost Vermeer (jong talent) exposeren van 7 januari tot en met 5 februari in onze expositieruimte met schilderijen, fotografie, beeldhouwwerken, video, licht en geluid.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie op 7 januari om 15.00u.
De daaropvolgende zaterdagen en zondagen kunt u de werken van 13.30 tot 16.30 komen bewonderen.

Winnaars Kunstbazaar 2016

De exposanten zijn de winnaars van de Kunstbazaar. Bij deze kunstwedstrijd werden de werken van deze kunstenaars door de jury gekozen als de besten/meest bijzonderen.

Sjoerd van Gend studeert in 2008 af aan de ArtEZ in Arnhem. Zijn expressief en gelaagd werk toont een spel tussen rauw, wild en gedetailleerd. Hij schildert en tekent met acryl, inkt, houtskool en spuitbus. Zijn serie ‘Storm na de stilte’ is geïnspireerd op veelal eigen foto’s van architectuur en graffiti. Met deze persoonlijk werken, zijn kleurrijke ruimtes vol suggestie, zoekt hij het spanningsveld tussen nieuwsgierigheid en angst. Wat is hier gebeurd?

Charmaine de Heij zoekt in haar fotografie de grens tussen haar dromen en de realiteit op. Het is haar visuele dagboek. Haar inspiratie komt uit gebeurtenissen, gedachtes en het nachtleven. In haar utopie komt veel kleur en vervreemding voor. De positieve prikkels die het noodzakelijke experimenteren bij haar opwekken, zet ze altijd om in wat nieuws. Iedereen is welkom om een kijkje in haar hoofd te nemen.

Ciska van der Helm raakte de afgelopen jaren in de ban van het bewerken van speksteen, albast en serpentijn. Met figuratieve en abstracte vormtaal komen in haar sculpturen gevoel, emoties en herinneringen tot uitdrukking. Door de kwetsbaarheid, gevoeligheid en beschadiging van de steen, start haar zoektocht naar balans ongecoördineerd. Vertrouwend op een goed resultaat wordt het bewerken van steen met zachte lijnen een metafoor voor haar eigen leven.

Joost Vermeer is tweedejaars student aan de Willem de Kooning Academie van Rotterdam. Hij creëert zijn werk vanuit de opdrachten en mogelijkheden die de academie biedt. Door te experimenteren met verschillende media zoals video, licht en geluid maar ook met schilderen en tekst. Deze media bieden Joost een experimenteel en divers werkveld waarin zijn ontwikkeling als kunstenaar centraal staat.