Expositie Winnaars Kunst in de Kroeg 2018

Onder de titel “Indrukken… Afdrukken … Uitdrukken” gaan de winnaars van de Kunstexpositie ‘Kunst in de Kroeg’ (voorheen De Kunstbazaar) exposeren in Kunsthuis18. Kunst in de Kroeg, afgekort KIK, vindt jaarlijks plaats in WPC Nederland3 in Wateringen en is een samenwerking tussen Nederland3, Kunsthuis18 en Solits. Deze kunstexpositie voor jong talent, amateurs en professionals vond afgelopen jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018. De winnaars: Marja Ouwerling, categorie professional, Natasja Barendse, categorie amateur en jong talent Sasha Bouman krijgen met hun prijs de kans hun werk aan een breder publiek dan gewoonlijk te laten zien in Kunsthuis18 gedurende 5 weekenden van 5 januari tot 3 februari 2019. De feestelijke opening vindt plaats op 5 januari om 15.00 uur. De toegang is gratis. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Greenport People Ruimte voor Jong Talent.

Natasja Barendse, categorie Amateur
Natasja is gefascineerd door verschillende kunstenaars, waaronder die van ‘de Ploeg’. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur tijdens wandelingen en zwemmen in de zee.
Ieder moment voelt ze, ziet ze en ruikt ze hoe de natuur zich beweegt. Deze zintuigelijke ervaringen zet ze om in drukwerk. Haar passie voor drukwerk is ontstaan tijdens een oriëntatiejaar op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Zij experimenteert met allerlei druktechnieken. Naast haar drukke baan, hobby’s en zwemtrainingen probeert ze tijd en aandacht te besteden aan het maken van kunst van verschillende druktechnieken.

Marja Ouwerling, categorie Professional
Terugdenkend aan haar jeugd, overheerst het plezier in tekenen en schilderen. Marja is geïnteresseerd in culturen, met een grote voorkeur voor de Chinese en Japanse. Onderwerpen in haar werk komen uit de natuur, indrukken van landschappen, vogels en op dit moment vooral bloemstillevens met allerlei verschillende patronen. Haar handen doen het werk en haar gedachten komen tot rust. Tijdens haar eerste baan als plateelschilder bij ‘Royal Delft’, ontdekte ze het werken met patronen. Delfts Blauw heeft zijn oorsprong trouwens in China en Japan. De Canadese kunstenaar Sandrine Pelissier inspireert haar, die vindt net als Marja de negatieve ruimte erg belangrijk. Zij heeft die negatieve ruimte uitgewerkt in de serie ‘Flowers On Water’. De schilderijen dragen namen van wateren uit de wereld.

Sasja Bouman, categorie jong talent
Jong talent Sasha Bouman (18) studeert aan de kunstacademie van Utrecht. In haar vrije tijd werkt ze als kunstenaar aan eigen kunstprojecten. Ze maakt verschillend werk, variërend van prints met onderwerpen als seksualiteit en gender tot abstract werk geïnspireerd op vormen uit de natuur: vooral stenen en water. Sasha wil bereiken dat bezoekers nadenken over de emotie die haar kunstwerk opwekt of oproept en over het in elkaar steken van onze maatschappij.

Klik voor een foto-impressie