Kunstenaars Gerard Oskam en Nathalie Schram exposeren vanaf zaterdag 21 april tot en met 21 mei in Kunsthuis18. In 2012 had Gerard Oskam al een succesvolle tentoonstelling samen met portretschilder Loek de Kok in het oude Kunsthuis18. Nu met recent werk in het mooie, nieuwe gebouw: de Kunstgarage. Het grappige is dat zijn kinderen en kleinkinderen ook mee exposeren, dus dat betekent drie generaties in Kunsthuis18. Zijn kleinkinderen, vijf tot en met zeven jaar oud, hebben prachtige, expressieve schilderijen gemaakt die een inspiratiebron vormen voor zijn huidige keramische objecten. De taak aan het publiek is zijn inspiratiebron te vinden op de doeken van zijn kleinkinderen. Wat generatie twee gemaakt heeft zal hij op de opening van de tentoonstelling vertellen.

Ook jong talent Nathalie Schram heeft zich in haar fotografie laten inspireren door familiebanden, vandaar de titel: Verwant. De autobiografische serie ‘Vadervlekken’ gaat over haar zoektocht als donorkind naar haar biologische vader. Een relevant thema op dit moment waar zij graag de aandacht op wil vestigen. Vadervlekken slaat ook op het feit dat zij juist veel moedervlekken heeft en het verder niet voorkomt in de familie aan moeders kant. ”Voor mij zijn het daarom vadervlekken”. Tijdens haar afstudeertentoonstelling op de WdKA in Rotterdam heeft zij over deze serie verschillende meningen gehoord. Nu is zij benieuwd of deze meningen ook gedeeld worden in Westland.

De expositie loopt van 21 april tot 21 mei 2018. Let op: De opening vindt plaats op zondag 22 april om 15.00 uur. Kunsthuis18 is gevestigd in de Kunstgarage, Zuideinde 6 in Naaldwijk. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Greenport People Ruimte voor Jong Talent. De toegang is gratis.

Attentie: Kunsthuis18 is Pinksterzondag 20 mei gesloten. Tweede Pinksterdag geopend.

Een foto-impressie van de opening