Beesten, herinneringen en landschappen spelen een grote rol in de komende expositie van Kunsthuis18. Kunstenaar Inge van Holstein laat u in ‘beeldenbries’ kennis maken met haar tekeningen van het karakter ‘Beest’, ontstaan vanuit de losse pols met al meer dan 270 verschijningsvormen. Jong talent Eltica Beckers toont in haar expositie ‘Memorabilia’ verrassende beeldcombinaties in een ruimtelijke setting en Rita van Mierlo-Bom, werkt graag met kleur en gebruikt uitsluitend aquarelverf. Op de expositie zijn enkele Franse landschappen van haar hand te zien welke langs de kant van de weg zijn gemaakt. Deze landschappen zijn niet helemaal natuurgetrouw maar ademen de sfeer van het moment.

De expositie loopt van 17 maart tot 15 april 2018. De opening vindt plaats op zaterdag 17 maart om 15.00 uur. Kunsthuis18 is gevestigd in de Kunstgarage, Zuideinde 6 in Naaldwijk. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Greenport People Ruimte voor Jong Talent.

Inge van Holstein

Titel: “beestenbries’

Beesten spelen een grote rol in het werk van Inge van Holstein. Omdat zij beesten graag hun eigen podium gunt heeft zij haar expositie “beestenbries” genoemd. Het karakter ‘beest’ is vanuit de losse pols ontstaan, met als inspiratie een houten snackvorkje. Inmiddels is dit figuur uitgegroeid tot meer dan 270 verschijningsvormen en komen er dagelijks nieuwe bij, maar ook vele andere getekende ontwerpen. Inge tekent uit de hand met kroontjespen, Oost Indische inkt en Ecoline. Termen als simplisme, kinderlijk, basaal, herkenbaar, grappig, en begrijpelijk passen het best bij haar werk.

Kroontjespen – Oost Indische inkt – Ecoline

Eltica Beckers (jong talent) Greenport People Ruimte voor Jong Talent

Titel: Memorabilia

Jong talent Eltica Beckers is enorm gefascineerd door de werking van onze geest, specifiek op het gebied van herinneringen. Op basis van theoretische kennis uit de psychologie brengt zij haar werk tot stand en wil zij zichtbaar maken wat onzichtbaar is. Zij maakt daarbij gebruik van voornamelijk found footage, teksten, tekeningen en eventueel voorwerpen. Met deze verzameling gaat zij te werk en maakt nieuwe beeldcombinaties die zij kan gebruiken in een ruimtelijke setting. Buiten andere disciplines is fotografie het vertrekpunt.
Met haar expositie onder de titel ‘Memorabilia’ brengt zij een ode aan de verkleuring van herinneringen en legt zij de kijker vraagstukken voor om dieper na te denken over hun eigen herinneringen en het onvermijdelijke vergeten.

Fotografie- Ruimtelijke werk – Found footage

Rita van Mierlo-Bom

Rita werkt graag met kleur en gebruikt uitsluitend aquarelverf. Op de expositie zijn enkele Franse landschappen te zien welke langs de kant van de weg zijn gemaakt. Deze landschappen zijn niet helemaal natuurgetrouw maar ademen de sfeer van het moment. In het begin aquarelleerde ze vooral stillevens met bloemen, maar Rita zocht meer vrijheid in vorm. Soms gaat ze uit van een bol of een diervorm van bijvoorbeeld een vis, waarna de rest van het vlak vanzelf ontstaat. In 2004 is het boek “Gevoelens in kleur” van haar verschenen. Hierin zijn naast aquarellen ook haar gedichten opgenomen. Haar werk is mede geïnspireerd op schilders zoals Wassily Kandinsky en Franz Marc. Dit is te zien in vorm en kleurgebruik, maar weet hierin toch een geheel eigen stijl te ontwikkelen.

Aquarel – Landschappen

Klik hier om naar een impressie van de opening te gaan op 17 maart