Carel Steijn en Sophia Benfield

19.08.17 – 17.09-17

Kunstenaar en docent Carel Steijn en jong talent Sophia Benfield (één van zijn oud-leerlingen) exposeren in Kunsthuis18. Onderdeel van de expositie is het zogenaamde Hockneyproject. Een project waaraan Steijn en twintig van zijn studenten hebben samengewerkt. Het werk ter grootte van 180 x 360 cm bestaat uit 54 canvasdoeken van 30 x 40 cm. De voorliefde van Sophia Benfield voor het bovennatuurlijke heeft een aantal surrealistische werken voortgebracht. Momenteel legt zij zich ook toe op portrettekeningen.

Carel Steijn – sponsor Interart 

Carel Steijn is geboren in 1955 in Den Haag en woont in Wateringen. Naast diverse schildercursussen heeft hij de opleiding “Tekenen” gevolgd aan de Stadsacademie in Den Haag. De expositie bestaat uit drie onderdelen: Westland, Zwart Wit en het Hockneyproject. In het onderdeel Westland zijn alle elf kernen van het Westland uitgebeeld met karakteristieke kenmerken geïnspireerd door de schilderstijl van de abstracte schilder De Staël en gezien door de ogen van een toerist die het gebied bezoekt. In het onderdeel Zwart Wit zien we een reeks schilderijen geïnspireerd door zwart-wit fotografie. Een experiment waarbij gezocht is naar hoe weinig ervoor nodig is om een portret of model uit te beelden en de sfeer te bepalen. In het Hockneyproject hebben Carel Steijn en twintig van zijn studenten samengewerkt aan het Woldgate Woods schilderij van David Hockney. De grootte van het doek is 180 x 360 cm en bestaat uit 54 canvas doeken van 30 x 40 cm.

Bij Carel Steijn zijn schilderlessen te volgen in de Kunstgarage en workshops op locatie onder de naam Cast-art.

info@cast-art.nl www.cast-art.nl

Sophia Benfield – sponsor Greenport People Ruimte voor Jong Talent

 Sophia Benfield begon op haar achtste met tekenen en schilderen, met als onderwerpen figuren uit sprookjes. De schilderlessen op de middelbare school haar haar techniek te verbeteren. Na het afsluiten van haar schooltijd, nam ze een tussenjaar om meer te kunnen schilderen. Ze volgde een aantal schildercursussen bij Carel Steijn. Hierdoor werd haar blik verruimd naar wat realistischere onderwerpen. De schilderijen met gebouwen en “Het slapende vosje”stammen uit deze tijd. De voorliefde voor het bovennatuurlijke beïnvloedt nog steeds haar werk en heeft een aantal surrealistische werken voortgebracht. Daarnaast is ze ook het portrettekenen aan het ontdekken. Haar werken zijn gemaakt met acrylverf. Hoewel ze meestal met penseel werkt komt het paletmes bij sommige werken ook tevoorschijn voor extra textuur en diepte.